Aktuális

Álláskeresés kisgyermekes anyaként a divatszakmában – a világ legegyszerűbb dolga!

Már nem is emlékszem, hogy utoljára mikor tudtam így leülni a gép elé, és nekilátni egy bejegyzésnek. Mint oly sokaknál, a stresszes időszakok nálam is a kreativitás rovására mennek, ebből pedig az elmúlt hetekben bőven kijutott.

Ennek ellenére már régen szerettem volna összeszedni a gondolataimat, és megosztani veletek a közelmúlt tapasztalatait, mert tudom, hogy sok kisgyermekes anyuka olvassa a blogot, és megannyi olyan nő, aki tervezi a váltást a munkahelyét illetően, vagy épp állást keres.

Merthogy az elmúlt másfél-két hónapom az aktív álláskeresésről szólt, ami azt jelentette, hogy interjúról interjúra jártam, és hát hol máshol, mint a divatszakmában szerettem volna elhelyezkedni.
Amikor Manót vártam – több mint két évvel ezelőtt –, arra ébredtem rá, hogy eljött a pillanat, amikor választanom kell. Volt egy jól fizető állásom, ami már régóta nem tett boldoggá, egy diplomám (vagy inkább kettő), egy teljesen eltérő szakterületről, és mellé a csillapíthatatlan tudásszomj a kreatív szakmák iránt.

A blog indítása ilyen szempontból még nem volt tudatos döntés, egyszerűen csak igényem volt arra, hogy alkothassak, valami olyat hozzak létre, ami végre igazán én vagyok. 17 éves korom óta mozgok kisebb megszakításokkal a divat világában, így talán senkit nem lepett meg a közvetlen környezetemből, hogy ilyen irányú tanulmányokat kezdtem. Ugyanakkor minden terület új, ezért azzal is pontosan tisztában voltam, hogy mindent elölről kell kezdenem.

A folytatásért kattints a Wonder woman caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top