Aktuális

Mókusként futottak föl a kerítésre az Air France főnökei

Nem megy jól az állami légitársaságoknak: az Air France vezetősége közel háromezer embert bocsátana el. Ők pedig ezt nem szeretnék.

A reptéri munkások rátámadtak az Air France humán erőforrás vezetőire, miután azok beszámoltak nekik a tervezett megszorításokról. Az Air France-tól 2900 embert, a dolgozók öt százalékát küldenék el a tervezett megszorítás keretében. 2011 óta kilencezer embernek mondtak fel, a mostani szigorítástól 1,8 milliárd euró megtakarítását remélik.

Mókusként futottak föl a kerítésre az Air France főnökei

Ezt a képet sok Air France dolgozó őrzi majd telefonján. (Pierre Plisonnier reptérigazgató)

A dühös munkások véleményüket kezdetben “Rúgják ki az igazgatót!” feliratú transzparensekkel fejezték ki. A tüntetés azonban végül annyira eldurvult, hogy Xavier Brosetáról, a cég HR-eséről rendesen letépték az öltönyét, ő pedig fürge mókusként szaladt fel a kerítésre saját kollégái elől. Pierre Plisonnier, az Orly repülőtér igazgatója szintén a kerítésen átmászva keresett menedéket a Párizs melletti reptéren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top