Aktuális

Magyar egyetem a világ legjobbjai között

Bekerült a Semmelweis Egyetem a világ legjobb hatszáz intézménye közé. A nyolcszázas listán öt másik hazai egyetem is szerepel.

A világ 800 legjobb egyeteme közé rangsorolta a londoni székhelyű Times Higher Education a Semmelweis Egyetemet, amely az eddigi eredményei alapján az 501-600. helyezés közötti sávban kapott helyet. A tizenkettedik éve összeállított, és magas presztízzsel rendelkező listán hat hazai felsőoktatási intézmény szerepel, közülük a Semmelweis Egyetemet rangsorolták a legjobb helyre az összeállítás készítői.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján méri az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A legjobb mutatót ez utóbbiban érte el a Semmelweis Egyetem, a külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben készült publikációk kiemelkedő számának köszönhetően.

A Times Higher Education a rangsor összeállításához 1126 intézménytől gyűjtött adatokat, több mint 11 millió tudományos dolgozatot vizsgáltak meg, és több mint 11 ezer kérdőívet elemeztek. A világrangsorra 345 európai egyetem került fel, első három helyezettje a California Institute of Technology, a University of Oxford és a Stanford University.

További egyetem témájú cikk az NLCafén

 Forrás: SOTE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top