Aktuális

Hiába szólt Ferenc pápa, kivégezték a nőt

A 47 éves Kelly Gissendaner tizennyolc évvel ezelőtt vette rá szeretőjét arra, hogy gyilkolja meg a nő férjét. Méreginjekcióval végezték ki.

A most 47 éves Kelly Gissendaner hajdani szeretőjét, Gregory Owent biztatta fel férje megölésére. A gyilkos életfogytiglani fegyházat kapott, Gissendaner pedig emberölésre való felbujtásban bizonyult bűnösnek. Gissendaner kivégzése hetvenéves hagyomány végére tett pontot: azóta nem végzett ki nőt Georgia állam.

Ferenc pápa egyesült államokbeli látogatásán az ügy felülvizsgálatát kérte. Carlo Maria Vigano érsek enyhítést kérő levelében azt írta: nem kívánja kisebbíteni Gissendaner bűnét,  de enyhébb ítélet mind a jog, mind az irgalom szempontjából hasznosabb lenne.

Hiába szólt Ferenc pápa, kivégezték a nőt

Plüsspápa: hiába népszerű Ferenc az USA-ban is, ez is kevés volt

Gissendaner ügyvédei háromszor fellebbeztek a Legfelsőbb Bíróságra, hogy késleltessék az ítélet végrehajtását, de hiába. Ő volt a 16. USA-ban kivégzett nő 1976 óta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top