Aktuális

Túlreagálta a buszvezető a pizzaszeletet?

Kiabálásba, káromkodásba és az utasok megszavaztatásába torkollott pénteken az, hogy egy utas egy becsomagolt pizzaszelettel szállt fel a 40-es buszra. Mindhiába, a srácot végül leszállította a buszvezető. Judit a buszon utazott, ő írta le az esetet.

Ma (szeptember 25-én, pénteken) érdekes dolog történt a 40-es buszon. A busz rendszáma: MRP-067. A busz 11:03-kor indult ki Kelenföld vasútállomásról a Budaörsi lakótelep végállomására. Felszállt egy srác a buszra egy papírzacskóba tett – szerintem – pizzaszelettel a kezében. Felmutatta az utazáshoz szükséges papírjait, a budapesti, plusz a budaörsi bérletet. Majd hátul, bal oldalon az ablak mellett foglalt helyet.

A sofőr szerint elkezdett enni. Háromszor rászólt, hogy ne egyen, ezt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal. Aztán közölte, hogy nem indul el, amíg a srác le nem száll. A fiú odament a sofőrhöz és elmagyarázta, hogy nem evett. Szó szót követett, mire a srác a sofőrnek akarta adni az ételt, hogy amíg utazik, a sofőrnél legyen, hogy ne tudjon enni. A sofőr hangosan mindezt megtagadta, és arra szólította fel a fiút, hogy szálljon le.

A fiú felháborodott, joggal, mert ugyebár jogosan utazott a buszon, és szavazást kezdeményezett. Az utasok megszavazták, hogy a srác maradhat. Közben a fiú az ételét egy idős házaspárnak adta, majd az első négyes ülésen foglalt helyet az idős hölgy mellett.

A folytatásért kattints a BKV figyelő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top