Aktuális

A világ népességének nagyobbik része ma még internet nélkül él

A világ népességének 57 százaléka, vagyis több mint 4 milliárd ember él ma még internet-hozzáférés nélkül – derült ki az ENSZ Szélessávú Bizottságának legfrissebb jelentéséből.

Dél-Koreában a háztartások 98,5 százalékának van saját internet-hozzáférése, ezzel pedig a háztartási internetpenetráció tekintetében ők állnak a legjobban a világon. A második helyezett ezen a listán Katar, míg a harmadik Szaúd-Arábia.

Az internethasználók aránya Izlandon a legmagasabb, ott az emberek 98,2 százaléka netezik, a második Norvégia, míg a harmadik Dánia. Magyarország lakosságának 76,1 százaléka használja az internetet, ezzel a 35. helyen állunk.

A helyzet Afrika szubszaharai vidékén a legrosszabb: Guineában, Szomáliában, Burundiban és Eritreában a lakosság mindössze 2 százaléka internetezik. A világ legkevésbé fejlett 48 országában az emberek 90 százaléka mindenféle internetezési lehetőség nélkül éli az életét, ezzel pedig elesik azoktól a jelentős társadalmi és gazdasági előnyöktől, melyeket a világháló használata kínál.

Forrás: un.org

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top