Aktuális

A kamaszok szerint az internetes zaklatás veszélyesebb a drognál

Közel ötezer kamasz részvételével készült az a felmérés, amely szerint a fiatalok úgy gondolják, az internetes zaklatás a drognál is veszélyesebb. Megdöbbentő az az adat is, mely szerint a kamaszok több mint harmada az őket ért zaklatásról még a szüleinek sem beszélt.

A kamaszok több mint fele úgy gondolja, az internetes zaklatás rosszabb, mint a személyes zaklatás, 43 százalékuk pedig úgy érzi, a zaklatás nagyobb problémát jelent számára, mint a kábítószerrel való visszaélés – derül ki egy 11 országban, közel ötezer kamasz megkérdezésével készült online felmérésből.

A kutatás arra is rámutatott, hogy szinte minden ötödik kamasz esett már áldozatul internetes zaklatásnak, ami még elkeserítőbb, 41 százalékuk depressziósnak és tehetetlennek érezte magát emiatt. A zaklatást átélt tizenévesek közöl majdnem minden harmadik érezte úgy, hogy magára hagyták, a válaszadók 18 százalékának a fejében öngyilkos gondolatok is megfordultak. Az is figyelemre méltó adat, hogy az internetes zaklatásnak áldozatul esett kamaszok 38 százaléka szégyenérzetből vagy az esetleges következmények miatt az esetről még szüleinek vagy gondviselőjének sem beszélt.

A kamaszok szerint az internetes zaklatás veszélyesebb a drognál

A felmérést készíttető cég elindítja a nemzetközi #BeStrong internetes zaklatás elleni hangulatjel kezdeményezését, amelynek célja, hogy részvétet, együttérzést, figyelmet és támogatást mutassunk az áldozatául esett fiatalok (és persze bárki más) számára.

A videón Keltner professzor mutatja be, mennyire fontos, hogy a kamaszok ki tudják fejezni támogatásukat és együttérzésüket az internetes zaklatás áldozatául esett társaik felé.

További kamasz, zaklatás témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top