Aktuális

Az apja hasba szúrta, a mentő nem vitte el a lajosmizsei kislányt

A mentőtiszt elhitte, hogy az egyéves kislány ruhája csak az apja sérüléseitől lett véres, így nem látta el az egyébként életveszélyben lévő gyereket.

Késsel többször is hasba szúrta egyéves kislányát egy 31 éves lajosmiozsei férfi, T. József. A kislány nagymamája azt állította, hogy a gyerek üvegbe esett és az okozta a gyerek sérüléseit. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a szúrások a májat és a gyomrot is érték, irányuk, erejük kizárja a véletlent, a gyermek sem tudta volna magát így megsebesíteni. A házban a helyszíni szemle során nem találtak arra utaló nyomot, amely igazolta volna, hogy a kislány üvegcserépbe esett, viszont a bűnügyi technikusok az udvaron találtak egy 8,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést, ez lehetett az elkövetés eszköze – számolt be a borzalmas esetről a Police.hu

Az apa saját magát is megsebesítette, ám az ő sérülései nem voltak súlyosak, így átszállították a megyei kórház pszichiátriájára.

A tanúk arról számoltak be, hogy T. József reggel úgy jelent meg gyermekével közös szobájuk ajtajában, hogy egyik kezében kislányát, a másikban egy kést tartott és öngyilkossággal fenyegetőzött. A nyomozás már kiderítette, hogy a férfi labilis személyiség, a kislány édesanyja pedig hét hónappal ezelőtt elhagyta a családot, az apára és a nagymamára hagyva a gyereket.

A mentők az apát vitték el

A Blikk információi szerint a szurkálás után a gyerekhez és az apához is mentőt hívtak, ám a  kiérkező mentőtiszt csak az apát látta el és szállította kórházba, mivel elhitte a rokonoknak, hogy a kislánynak az apa sérüléseitől lett csak véres a ruhája. 

A lapnak a mentőtiszt nem kívánt nyilatkozni, de azért elmondta, hogy ő csak a felnőtt férfiért ment a helyszínre, a mentőállomás dolgozói szerint viszont a kislány is szerepelt a bejelentésben.

A mentők úgy tájékoztatták a Blikket, hogy amikor mentőtisztet felelősségre vonták, ő azt állította, hogy utasította a mentőautó vezetőjét, hogy ő vizsgálja meg az a gyermeket, és mivel a sofőr mindent rendben talált, nem vitték el a kislányt. A sofőr viszont azt mondja, őt nem utasították ilyesmire, és nincs is  meg a végzettsége egy ilyen vizsgálathoz.

 A rendőrség által közöltek szerint miután az apát elvitte a mentő, a kislányt levetkőztették, ám a sérüléseit nem hitték súlyosnak. Csak délután egy óra körül hívtak hozzá mentőt, amikor már vért hányt. Ekkor a gyereket a kecskeméti, majd a szegedi kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

T. József ellen a rendőrség eljárást indított. A férfi nem tett vallomást, jelenleg előzetes letartóztatásban van az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top