Aktuális

Várhatóan télen sem apad a menekültáradat

Sokan úgy vélik, hogy a zord időjárás miatt csökken majd az Európába érkező menekültek száma a téli hónapokban, ám a szakértő mást mond, a menekülteknek van rosszabb, mint a téli hideg...

Télen sokkal veszélyesebb útnak indulni, főleg, ha a tengeren is át kell kelni. Ám Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint a téli hónapokban sem csökken majd számottevően a menekültek száma. A bevándorlási statisztikák szerint 2012 és 2013 telén még valóban csökkenő migránsszámról volt szó, 2014 telén viszont már egyértelműen növekedett a bevándorlók száma. Ez is mutatja, más mozgatórugók állnak a jelenség mögött, mint korábban mondta el a szakértő a Magyar Hírlapnak. A változás oka, hogy  a török menekülttáborokban folyamatosan, de télen különösen romlanak a körülmények, néhány éve a szírek közül sokan inkább hazatértek a szülőföldjükre, de most inkább Európa felé indulnak.

Várhatóan télen sem apad a menekültáradat

Orbán Balázs szerint egyébként a következő években nem kerülhet többségbe az iszlám vallás Európára és az egyes országokra, hiszen a muzulmánok aránya jelenleg mindössze 2 százalék. Az viszont valós veszély, hogy bizonyos városokban megtörténik ugyanez: Birminghamben már harminc százalék feletti a muszlimok aránya. Az ilyen térségekben párhuzamos társadalmak jönnek létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top