Aktuális

Végső nyugalomra helyezték Puskás Ferencnét

Szűk családi körben helyezték pénteken végső nyugalomra – férje mellé – Puskás Ferencnét a budapesti Szent István-bazilikában.

Az Aranycsapat egykori világklasszis csatárának özvegye augusztus 12-én, 83 éves korában hunyt el.

A búcsúztatáson mintegy százan jelentek meg. A blikk.hu beszámolója szerint a búcsúztatón részt vett többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Schmitt Pál volt MOB-elnök, később volt köztársasági elnök, aki a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetőjeként kilenc éve Puskás Ferenc ravatalozását megszervezte, Szepesi György sportkommentátor, az Aranycsapat “12. tagja” és Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója.

Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, és 16 évesen, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, akivel 1950-ben összeházasodott. Gyermekük, Anikó 1952-ben született, és 2011-ben, Valenciában hunyt el.

Puskás Ferenc özvegye Sir Alex Ferguson társaságában – fotó: puskas.com
Puskás Ferenc özvegye Sir Alex Ferguson társaságában – fotó: puskas.com

Puskás Ferencné öt kontinensre követte férjét, aki a spanyolországi letelepedés és a Real Madridnál beteljesedett játékos-pályafutása után edzőként számos helyen dolgozott a világban.
Puskás Ferenc és felesége 1991-ben költözött vissza Magyarországra, majd a legendás labdarúgó 2006-os halála után özvegye személyesen nyújtott segítséget a Puskás című életrajzi könyv , a Puskás Hungary dokumentumfilm elkészítéséhez, a felcsúti Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához, valamint a Puskás Intézet létrejöttéhez is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top