Aktuális

Lezárta a rendőrség a déli határt

Hétfő délután negyed hatkor a magyar rendőrség lezárta az ország déli határát. A menekültek által eddig használt utakon mostantól nem lehet hazánkba belépni.

A menekültáradat eddig jellemzően két helyen, a röszkei régi közúti határátkelő mellett, illetve a Szeged-Röszke-Újvidék közti vasúti mellékvonal sínjein érkezett az országba. A rendőrök mostantól mindkét helyen meg fogják akadályozni az illegális határátlépést. Jelenleg sorfallal akadályozzák meg, hogy a menekültek belépjenek hazánk területére.

(Más kérdés, hogy Ásotthalomtól keletre, a magyar-szerb-román hármashatárnál megszűnik a kerítés, tehát ott kettős határsértés árán továbbra is nyitva áll az út a menekültek számára Schengen felé.

Lezárta a rendőrség a déli határt

Aki bújt, aki nem…

A határ másik oldalán várakozók jellemzően arra számítottak, hogy éjfélig még bejuthatnak az országba, ezért most tanácstalanok. A most érkezőket visszafordítják a határvonalról.

Cikkek a menekültügyről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top