Aktuális

Menekültügy, határellenőrzés: ez történt az elmúlt 48 órában

<ul style="list-style-type: disc;"><li>Újabb menekülthullám érkezett Röszkére, és még nincs vége</li><li>Németország a schengeni egyezményt felfüggesztve ideiglenes ellenőrzést vezetett be a német-osztrák határon</li><li>Forgalomkorlátozások a német-osztrák vasúti közlekedésben.</li></ul>

Leállított vonatok, nehézkes Münchenbe jutni

A Keleti pályaudvarról indított vonatok vasárnap már nem jutottak el Münchenbe. A hirtelen megnőtt menekültáradat miatt a Bécs és München között közlekedő szerelvényeket vasárnap leállították, hétfő reggel viszont ismét elindult a forgalom. Ugyanakkor a Magyarországról érkező menekültek többsége a Salzburg-München vasútvonalon utazott Németországba, ezen az útvonalon Ausztria és Németország átmenetileg leállította a vasúti közlekedést.

Határozatlan időre bevezetett ellenőrzés Németország déli határain

Németország a bajor-osztrák határon – a schengeni egyezményben foglaltakat határozatlan időre felfüggesztve – ellenőrzést vezetett be a menekültek kontrollja céljából. Határainak megerősítését és visszaállítását Ausztria is fontolgatja, egyelőre még nem rendelték el a szigorítást az osztrák-magyar határon.

Megnézem
Összes kép (1)

Itthon újabb menekültroham várható a keddi szigorítás miatt

A hétfőre virradó éjjelen is folyamatosan érkeztek a menekültek Röszkére, a hatóság 5809 menekültet rögzített, velük együtt a szerb-magyar határt az elmúlt időszakban illegálisan átlépők száma megközelítette a 192 ezret. A Röszkén tartózkodók Ausztria felé vették az irányt, többségében a szegedi pályaudvarról vonattal, Budapesten keresztül próbálják az osztrák határt elérni.

A szeptember 15-től elrendelt szigorítás miatt hétfőn minden rekordot megdönthet az érkező menekültek száma. A szerb televízió szerint Magyarkanizsára vasárnap éjfélig 4400 menekült érkezett, akiket autóbusszal szállítanak a szerb határ, Horgos felé. A nap folyamán újabb áradatra számítanak.

További cikkek menekültügy témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top