Aktuális

Na bravó! Rombolás: szétverték pénteken a Planetáriumot is

Hatalmas rombolás: a Magyarország-Románia-meccs huligánjai a TIT Budapesti Planetárium épületét sem kímélték. A Planetárium főbejárata elé felállított kivetítő vonzotta a csőcseléket.

A többezres tömeg több bejárati ajtót betörve, a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott. A lépcsőket szétszedték, annak köveit dobálták, a biztonsági berendezéseket szétverték, kamerákat és antennákat használhatatlanná tették. A rombolással hatalmas, még fel nem mérhető kárt okoztak az intézménynek, hazánk egyetlen nagy Planetáriumának.

Na bravó! Rombolás: szétverték pénteken a Planetáriumot

A  pénteki Magyarország–Románia-meccs garázda futballszurkolói a TIT Budapesti Planetárium épületét sem kímélték. Az érthetetlen módon éppen a Planetárium főbejárata elé felállított kivetítő vonzotta a rendbontókat. 

 A Planetárium főbejárata előtti terület a rombolás után csupa üvegszilánk, az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumok csúfítják. A Planetárium látogatónak nagy része iskolás, akik egy ideig nem látogathatják az intézményt. Karbantartás után szeptember 14-én nyitott volna ki őszre hazánk egyedülálló ismeretterjesztő intézménye. A Planetárium munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a  TIT  Budapesti Planetárium minél előbb látogatókat fogadhasson.

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top