Aktuális

Több száz fős tüntetés a Corvinusért

Több száz fős tüntetés vonult el a Villányi úttól a BAH-csomópontig, tiltakozásul a Corvinus budai karainak a Szent István Egyetemhez való csatolása ellen.

Több száz fős tüntetés vonult el ma Budán a Villányi úti hajdani Kertészeti Egyetemtől a BAH-csomópontig. A tüntetés a Corvinus Egyetem budai karainak a gödöllői Szent István Egyetemhez való csatolása ellen tiltakozik. Az EMMI lesöpörte az asztalról Corvinus Egyetem szenátusának egyhangú, a budai és pesti karok egységét óhajtó állásfoglalását. 

Több száz fős tüntetés a Corvinusért

Sajtóértesülés szerint az EMMI letiltotta a Corvinus évnyitó utáni sajtótájékoztatóját, amin többek közt Szijjártó Péter külügyminiszter és Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank vezére is jelen lett volna.

Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora szerint a gödöllői egyetemhez csatolnák a Corvinus tájépítészeti, kertészettudományi és élelmiszer-tudományi karát is, bár szerinte ezt semmi nem indokolja. Végső döntést az ügyben Balogh Zoltán EMMI-miniszter hoz majd.

A Corvinus elképzelése szerint a két egyetem közösen működtetné a agrároktatási karait. Ugyan jelenleg nincsen szervezeti és jogi alapja annak, hogy két intézmény működtessen egy centrumot, de Rostoványi rektor szerint azért megoldható lett volna. 

A hajdani Kertészeti Egyetem által elfoglalt ingatlan Budapest egyik legdrágább környékén van, az egyetem átszervezése többször is napirendre került már.

További cikkeink a Corvinusról, tüntetésről itt:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top