Aktuális

Így húzzák le a menekülteket Budapesten – videó

A hivatalos tarifa többszöröséért viszik taxisok a menekülteket Budapesten. A taxiórát sem kapcsolják be, és számlát sem adnak nekik. Mások müncheni vonatjegyet ígérve nyerészkedtek a menekülteken. Videó.

Sok menekült próbál eljutni a Keleti pályaudvartól különböző budapesti hotelekhez. A TV2 rejtett kamerával forgatott több autóban, egy Magyarországon élő szír férfi segítségével, aki tökéletesen beszél magyarul, de a riport kedvéért menekültnek tettette magát. Egy taxis a Keletitől egy budai hotelig 40 eurót, azaz cirka 12 ezer forintot kért volna tőle először, de végül a fuvar ennél is többe, összesen 20 ezer forintba került. A hivatalos tarifa szerint ez az út legfeljebb 3300 forint lett volna.

Volt olyan taxis, aki jó pénzért azt is vállalta volna, hogy átviszi Ausztriába a férfit. A fuvarért ezer eurót, vagyis több mint 300 ezer forintot kért volna el.

Az egyik taxicég vezetője azt mondta a Tényeknek: ő is hallott róla, hogy vannak taxisok, akik méregdrágán, szabályt szegve fuvarozzák a menekülteket. A menekültek pedig arra panaszkodnak, hogy ha nem akarják elfogadni a magasabb árat, megfenyegetik őket, hogy rendőrt hívnak rájuk.

Közben az Index arról ír, hogyan verik át a vonatjegy árával a menedékkérőket. Magyar közvetítők akár 500-800 eurót is elkértek a Keletiben rostokoló menekültektől azt ígérve nekik, hogy elintézik müncheni utazásukat.

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top