Aktuális

Rendkívüli! Bizonytalan időre bezárt a Keleti pályaudvar

A Keleti pályaudvar jelenleg nem indít, nem fogad vonatokat. A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót, és a főbejáratnál is sorfalat állnak. A Keleti pályaudvar lezárása miatt módosul egyes BKK-járatok útvonala.

A budapesti Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít, és nem fogad vonatokat – közölte a pályaudvari hangosbemondó kedden nem sokkal 9 óra után. Mindenkit felszólítottak, hogy hagyják el  az épületet.

Lezárták az aluljárót

A peronok és a pályaudvar előtti terület tele van menekültekkel. A rendőrök sorfalat állnak a peronok előtt, de mind előttük, mind mögöttük vannak migránsok. A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

 Vonatra várakozó illegális bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvaron - MTI Fotó: Kovács Tamás
Vonatra várakozó illegális bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvaron hétfőn – MTI Fotó: Kovács Tamás

Keleti: nem indít, nem fogad vonatokat

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságnál csak annyit közöltek, hogy kedden 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat. A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.

BKK-változások

A Keleti pályaudvar lezárása miatt a 73-as és a 76-os trolibusz nem érinti a Munkás utca és a Keleti pályaudvar megállót, a 80A trolibusz pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállót – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési központ.

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top