Aktuális

Elfogytak a tanárok, nem segít a Klik sem

Ezt is megértük: hiánycikk lett a tanár Magyarországon, a reálszakosak legalábbis már elfogytak. Az egyre kétségbeesettebb iskolák apróhirdetésben keresnek munkaerőt.

A legtöbb álláshirdetés szerint matematika, fizika és számítástechnika, illetve idegen nyelv szakos tanár kerestetik. Ez érthető is, hiszen a tanárképző főiskolán diplomázók ilyen végzettségek birtokában találkoznak leginkább a fizetőképes kereslettel. Ami csak a legritkább esetben jelenti a végletekig bürokratizált állami iskolák különféle abszurd elvárások fejében kínált státuszait, a reál- illetve nyelvszakos fiatalok sokkal inkább a versenyszférában kötnek ki tovább növelve a tanárhiányt.

Elfogytak a tanárok, nem segít a Klik sem

Ha elfogy az ötvenes korosztály, az lesz csak igazán kellemetlen

Jobb későn, mint soha alapon, egy nappal a tanévkezdés előtt, a Klebelsberg Intézményfenntartó (Klik) például fizikatanárokat toboroz honlapján írja a vs.hu.

A Budapest, angyalföldi Berzsenyi Gimnázium inkább a személyes kapcsolatok erejében bízik. A pár napja igazgatóját vesztett suli a Facebook segítségével keresgéli reménybeli fizikatanárát, miután a Klik adminisztratív hibája miatt bebukták a kiszemelt tanerőt, ráadásul az intézményfenntartó gigacég a költözése miatt nem ér rá a probléma kezelésére.

Az rendben van, hogy az álláskereső portálokon több száz hirdetésben keresnek tanerőt. (A profession.hu-n a tanár szóra 516 találat volt hétfőn). De az már némiképp elkeseredett lépésnek hat, hogy azokon az apróhirdetési oldalakon, ahol eddig leginkább lomtalanításra vagy kerti munkára kerestek vállalkozókat, szintén egyre több a reál-, sőt ének-zene szakos tanárt kereső hirdető (az apród.hu-n jelenik meg 56 hirdetés “tanár” kulcsszóra).

További anyagaink a témában:

vs.hu nyomán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top