Aktuális

Több forgalomkorlátozás megszűnik szeptember első hetében Budapesten

A felújítás miatt elrendelt forgalomkorlátozások közül több megszűnik vagy módosul a jövő héten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
  • Ilyen terület a X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út (Mádi utca és az Élessarok közötti szakasz) és az Élessarok lehajtó ágának (Jászberényi út – Vasúti híd közötti szakasz) felújítása, amely vasárnapra befejeződik, és az ahhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások is megszűnnek.
  • Várhatóan hétfőre elkészül a XVIII. kerületi Ferihegyi repülőtérre vezető út – C porta térségében található vasúti útátjáró felújítása, így keddtől a Ferihegyi repülőtérre vezető út érintett szakasza irányonként újra két-két sávon lesz járható.
Több forgalomkorlátozás megszűnik szeptember első hetében Budapesten
  • A XI. kerületi Fehérvári úton a gázvezeték-felújításhoz kapcsolódó korlátozás augusztus végétől megváltozik: várhatóan október végéig a Hengermalom út és a Hauszmann Alajos utca között kell az egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kikerülni, míg a Hauszmann Alajos utca és a Hamzsabégi út között a belső sávot lezárják, és csak a szélső sávban lehet gépjárművel közlekedni.
  • A Széll Kálmán téren is kisebb változások lesznek: hétfőtől a 22-es buszcsalád Széll Kálmán téri megállóhelyét áthelyezik a tér Széna tér felőli végébe, végleges helyére, a jelenlegi ideiglenes megállóhely pedig megszűnik. Ugyanettől a naptól a buszok kihajtóinál (a Széna tér előtti szakasznál) új jelzőlámpát helyeznek ki, amely a Margit körút és a Csalogány utca felől érkező közúti forgalom kapacitását csökkenteni fogja – hívták fel a figyelmet.
  • Vasárnap szennyvízcsatorna-építés kezdődik a XVI. kerületi Rákosi úton a Sarkad utca és a Csallóközi utca között. Az építés ideje alatt a Rákosi úton félpályás útlezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.
  • A XVIII. kerületi Baross utca és a Margó Tivadar utca csomópontjában jövő szombattól körforgalmú csomópont építése kezdődik. Az építkezés első ütemében a Margó Tivadar utca érintett szakaszait a Kele utca felé, a Baross utca érintett szakaszait az Üllői út felé egyirányúsítják.
  • Péntektől, várhatóan december első feléig, felújítják a Pillangó utcai P+R parkolót, ezért útszűkületre kell számítani a Kerepesi út és Albertirsai út kereszteződésében. A felújítás idejére a parkoló teljes területét lezárják.
  • Az eredetileg hétfőn kezdődő csatornázási munkálatokat a XIX. kerületi Derkovits Gyula utcában a Csokonai utca – vasúti átjáró közötti szakaszon a BKK szeptember 12-ére halasztotta.
  • A XI. kerületi Bartók Béla úton augusztus eleje óta tartó távhővezeték-felújítás miatt bevezetett közúti és közösségi közlekedést érintő korlátozások, módosítások várhatóan szeptember 30-áig lesznek érvényben.

A tanévkezdés miatt a BKK arra törekszik, hogy az augusztus 24. és a szeptember 5. közötti időszakban csak olyan munkálatok kezdődjenek, illetve folytatódjanak, amelyek nem okoznak jelentős torlódást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top