Aktuális

Meghalt egy 17 éves menekült a görög szigetnél

Lőtt sebbel találták meg a menekültet egy embercsempész jachton a görög szigetnél.

Holtan találtak egy 17 éves menekültet egy embercsempészhajón, amely a török tengeri határ közvetlen közelében lévő Szími görög sziget felé közeledett, és amelynek legénysége összetűzésbe keveredett a görög parti őrséggel. A fiú egyelőre tisztázatlan körülmények között, feltehetőleg lőfegyvertől halt meg.

partiőrség
A görög parti őrség csapott le az embercsempészjachtra – forrás: greece.greekreporter.com

Dulakodás a csempészhajón

A görög parti őrség és egy lett járőrhajó, amely az Európai Unió határvédelmi ügynökségéhez, a Frontexhez tartozik, ellenőrzés céljából megállította a jachtot Szími sziget közelében. A jacht legénysége azonban ki akart bújni az ellenőrzés alól, és járművükkel többször megpróbáltak nekimenni a járőrhajónak. Dulakodás alakult ki a parti őrség egyik tagja és az egyik csempész között, aki elvette és néhány percig birtokolta a tengerész fegyverét. Lövések is eldördültek, és a tengerész megsebesült. A hatóságok végül lefegyverezték a három csempészt, és a jachtot, amelyen 70 migráns tartózkodott, Szími kikötőjébe vontatták.

Az embercsempészeket, akik török állampolgárnak vallották magukat, letartóztatták.

Olvass még a menekültügyről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top