Aktuális

Menekültek halála: elrendelték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását

Újabb fejlemények a menekültek ausztriai tragédiájának nyomozásában.

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton. Az embercsempészek ugyanis közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában.

Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett gyanúsítottakat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskemé
A gyanúsítottakat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon – MTI Fotó: Ujvári Sándor

Menekültek halála: megfulladtak a kamionban

A burgenlandi rendőrfőnök közlése szerint a halottak közül 59 férfi, nyolc nő, négy pedig gyermek. A gyermekek közül feltehetőleg egy kislány egy és két év közötti, a másik három fiúgyermek nyolc és tíz év között van. A raktérben egy szíriai úti okmányt találtak, ezért feltételezik, hogy a menekültek Szíriából érkeztek.

A menekültek halálát valószínűleg fulladás okozta.

Olvass még a menekültügyről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top