Aktuális

“Biztos impresszionistáknak találták ki, olyan döglöttek a színek” – színes ceruzákat teszteltünk az iskolakezdésre

Mindig a drágább a jobb? Melyiknek a legjobb a fogása? Melyiknek nem fog kitörni a hegye már az első tanítási napon? Iskolakezdés előtt színes ceruzákat teszteltünk.

A ceruzákat az egyik hipermarketben vettük, az árakat feltüntettük. Négyen hat fajta színesceruza-készletet teszteltünk, mindenki maximum 10 pontot adhatott egy terméknek.

6. helyezett 40/10 pont
Auchan 12 darabos színesceruza – 149 forint 

Az Auchan két termékét is teszteltük. Az első volt a legolcsóbb versenyző a mezőnyben, és két vonás után tört ki a ceruzák hegye. “Élettelen, gyenge színek, és még morzsolódik is satírozás közben. Felhőket és napokat színezni nem jó, mert már a felénél elfogy” – értékelték az NLCafés csajok.

Megnézem
Összes kép (1)

5. helyezett 40/22 pont
ICO színesceruza 12 darabos – 589 forint

Az ICO ár–érték arányban nem győzött meg minket. A csapat egyik fele szerint jó árnyalatok vannak elrejtve a dobozban, azonban szerkesztőségünk másik fele ez ellen hangosan tiltakozott. “Jó a fogása, könnyen is hegyezhető, de nem lehet egyenlő erősséggel színezni vele.”

Megnézem
Összes kép (1)

4. helyezett 40/25 pont
Herlitz 12 darabos színes ceruza – 599 forint

“Kisatíroztam vele a napot, és nem kopott el” – hangzott az élménybeszámoló a teszt alatt. De az is a Herlitz ceruzái mellett szólt, hogy könnyű velük színezni, nem maszatolnak és nem törik ki a hegyük. Viszont gyakran voltak olyan vélemények, hogy “nem túl jó a fogása” és “már fáj miatta a kezem”.

Megnézem
Összes kép (1)

2. helyezett 40/29 pont
BIC Kids 12 darabos színesceruza – 989 forint

A drágább a legjobb? A mi tesztünk alapján nem. Holtverseny alakult ki a második helyen, és az egyik ezüstérmes a legdrágább ceruza lett. Abban mindenki egyetértett, hogy masszív a ceruza, könnyen és jól hegyezhető. Egyetlen hibát véltünk felfedezni: “Biztos impresszionistáknak találták ki, olyan döglöttek a színek.”

Megnézem
Összes kép (1)

2. helyezett 40/29 pont
Auchan 12 darabos “Colors” ceruza – 499 forint

A nagy meglepetés. Szintén dobogós lett az Auchan másik terméke. Igaz, ez 12 darabos, de 24 színű ceruza, aminek ennek ellenére nagyon baráti az ára. “Örökké csak színeznék, ha ilyen ceruzám lenne” – áradozott kolléganőnk a rajzolgatás közben. A ceruzák hegye szép, szépek a színek, jól fognak, ráadásul még arany árnyalat is van, ami az alsós lányoknál nagy kincs. Egyetlen hátránya, hogy nagyon hamar kopik a ceruzák hegye, és néhány szín erősebben fog a többinél.

Megnézem
Összes kép (1)

 

1. helyezett 40/36 pont
Maped színes ceruza 12 darabos – 689 forint

És a győztes a második legdrágább (de még így is megfizethető) versenyző, a Maped színes ceruzája. Az egyetlen, amivel ténylegesen egyenletesen lehet színezni. “Érezhető rajta a jó minőség. Olyan élénkek a színek, hogy pont ilyenekkel szeretnék álmodni éjszaka. Irigykedik a szivárvány, ha ezt meglátja” – áradozott a szerkesztőség.  Akkor mégis miért a -4 pont?  Mert sokak szerint ismét olyan színesről beszélünk, ami hamar kopik.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top