Aktuális

Újabb migráns tragédia, hűtőkocsiban fulladtak meg

Tragédia: csütörtökön az osztrák rendőrség a magyar határtól nem messze, Pándorfalu (Parndorf) közelében egy teherautót talált, benne számos migráns holttestével.

A Volvo típusú hűtőkocsi rakterében tartózkodó migránsok közül mindenki életét vesztette. A csempészek embertelenségét, ostobaságát jól mutatja, hogy nem érdekelte őket: egy hűtőkocsi sokkal jobban szigetelt, mint más teherautók, így a levegő szinte egyáltalán nem cserélődik a rakterében.

A korábban egy szlovák cég által használt hűtőkocsi egyébként Z, azaz Magyarországot elhagyó rendszámos volt, azt Kecskeméten váltotta ki egy román állampolgár.

Újabb migráns tragédia, hűtőkocsiban fulladtak meg

Egyelőre nincsen biztos adat arról, hogy hányan fulladtak meg a raktérben, a különféle források húsz és ötven közötti áldozatról számolnak be. Az üggyel összefüggésben még nem történt letartóztatás.

A kilencvenes években már történt hasonló tragédia hazánkban, akkor az egyes úton, Mosonmagyaróvár közelében találtak egy bolgár rendszámú, szintén hűtőkocsivá alakított IFA nyergesvontatót, több mint negyven halottal a raktérben.

További cikkeink migráns témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top