Aktuális

Egy dátum, amit minden Óbudán járónak tudnia kell

Szoktál a Kolosy tér környékén közlekedni? A te hajad is égnek áll a kaotikus útviszonyok miatt? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól.

Aki járt mostanában a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződése környékén, az tudhatja, hogy reggelente megközelíteni a Szépvölgyit egyenlő egy kiadós kalandtúrával. Erről az útszakaszról van szó:

Egy dátum, amit minden Óbudán járónak tudnia kell

A dugó sem elhanyagolható a Kolosy tér környékén, de a gyalogosoknak sem könnyű. A fonódó villamos építése és a múlt heti viharszörny pusztítása katasztrófafilmbe illő állapotokat produkált.

Ez történt ugyebár:

Egy dátum, amit minden Óbudán járónak tudnia kell

És ez maradt utána:

Egy dátum, amit minden Óbudán járónak tudnia kell

Aki tehát szeretne (vagy kénytelen) errefelé közlekedni – akár kocsival, akár tömegközlekedve, pláne gyalog, az jól teszi, ha meditációs gyakorlatokkal indítja a reggelt, mert garantáltan idegszálakat próbáló kihívás elé néz.

Persze nyilván tájékozódni kell az aktuális közlekedési helyzetről, de az iskolakezdés közeledtével, meg egyébként is, a puszta kíváncsiság okán, próbálunk egy kicsit távolabbra is tekinteni. Megkérdeztük ezért a BKK-t, miben reménykedhet a környéken lakó, dolgozó pár ezer ember, mikorra lesz újra járható a Kolosy tér és a Szépvölgyi út. Nos, a jó hír, hogy szeptember elsején. A rossz hír, hogy egyelőre csak egy irányban.

Megkeresésünkre a BKK az alábbi választ küldte:

Jelenleg útbeszakadás miatt teljes útzár van érvényben az említett szakaszon, ami várhatóan szeptember elsejéig tart. Ezután áll vissza a korábbi forgalmi rend, azaz a félpályás útlezárás. A Szépvölgyi utat a Kolosy téri buszvégállomás és a Lajos utca között a Pusztaszteri út felé augusztus 8-ától egyirányúsították, amit a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái tettek szükségessé. Ez a forgalmi rend várhatóan szeptember végéig fog tartani.

Vagyis az iskolakezdésre már egy irányban araszolhat a kocsisor. De a magunk részéről vágjuk a centit szeptember végéig. És még jobban a fonódó vonal teljes elkészültéig

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top