Aktuális

Több száz új embert vesznek fel a Bevándorlási Hivatalba

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal elkezdte betölteni azokat a kormánytisztviselői és közalkalmazotti állásokat, amelyeket a megnövekedett migráció miatt hirdetett meg.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 485 munkatársat vesz fel, a legtöbbjüket határozott időtartalomra, jövő augusztusig. Az új kormánytisztviselők részben menekültügyi hatósági feladatokat látnak majd el, a közalkalmazottak pedig a befogadó intézmények működtetésében kapnak feladatot, a legtöbben vidéken.

Keresnek többek között számviteli, műszaki, közgazdasági, valamint menekültügyi ügyintézőt, a bicskei és a békéscsabai telephelyre közegészségügyi szakorvost és közegészségügyi felügyelőt.

A befogadókapacitás növelésére a kormány két további intézmény létrehozását tervezi; az új átmeneti állomások ezer-ezer embernek nyújtanak majd szállást – írja az MTI a Magyar Hírlapra hivatkozva.

Több száz új embert vesznek fel a Bevándorlási Hivatalba

Még több cikk a menekültekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top