Aktuális

Azonosították a franciaországi merénylőt

Azonosította a francia rendőrség azt a merénylőt, aki több embert is megsebesített szombaton az Amszterdam és Párizs között közlekedő expresszvonaton.

Az Ajub el-Hasszáni nevű, 26 éves marokkói migráns nem ismeretlen a francia titkosszolgálat előtt. Eddig is tudni lehetett róla, hogy szimpatizál az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, emiatt “potenciálisan veszélyesként” tartották számon. A férfit az észak-franciaországi  Arras vasútállomásán a nyomozók azonnal őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is tart.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a terrorista kapcsolatban állt-e valamelyik iszlám terrorszervezettel, ám az általa használt fegyverek, illetve a terrortámadás módja, jellege miatt ez nem kizárt. A férfinél több lőfegyvert, késeket és sok lőszert találtak.

Azonosították a tegnapi merénylőt

Időközben kitüntették azt a két szabadságos amerikai katonát, illetve brit állampolgárságú férfit, akik bátor és határozott fellépésükkel megakadályozták a komolyabb vérfürdőt. Miután a civilben utazó katonák hallották, hogy a férfi betárazza AK 47-esét a vonat mellékhelyiségében, az ajtó elé álltak, és azonnal rávetették magukat az onnan kirontó bűnözőre. Így életük kockáztatása árán azonnal ártalmatlanná tudták tenni, miközben ketten is megsérültek közülük.

A harmadik sérült egy francia színész akkor sebesült meg, amikor betörte a vészcsengőt védő üveglapot.

További írásaink a témáról:

10 megdöbbentő dolog, amit eddig nem tudtál az Iszlám Államról

Így hálózza be a fiatal nyugati lányokat az Iszlám Állam

38 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam – fotók!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top