Aktuális

Magyarországon szült egy menekült kismama

Várandósan, férjével és kétéves gyermekükkel indult útnak Afganisztánból az az asszony, aki végül Budapesten adott életet kislányának.

A vajúdó asszonyt önkéntesek vitték kórházba a Nyugati pályaudvarról. A kis Hana egészségesen született, ő és édesanyja is jól vannak. A nő férjének és idősebb gyermeküknek azonban ott kellett hagyniuk őket a kórházban, és el kellett menniük a menekülttáborba, ugyanis lejárt a 24 órás papírjuk – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

A Belügyminisztérium a hírműsor kérdésére úgy nyilatkozott: indokolt esetben az utazási igazolvány egy nappal meghosszabbítható, ám ebben az esetben nem érkezett hozzájuk ilyen kérés.

Az anyát és gyermekét várhatóan csütörtökön engedik majd ki a kórházból, ezután a bicskei menekülttáborba kell menniük. A kisbabának azonban egyelőre nincs semmilyen papírja, és azt sem tudják még, hogy milyen állampolgár lesz, de magyar biztos nem. Magyar állampolgár ugyanis csak akkor lehetne, ha szüleinek lenne lakóhelyük az országban, vagy ha rendelkeznének állandó letelepedetti vagy menekülti státusszal.

További cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top