Aktuális

Figyelmeztetés: viharos széllel, jégesővel támadhat a vihar

Heves esőzéssel szűnik meg a hőség. A várható zivatarok miatt az ország nagy területére magas fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarok akár viharos széllel és jégesővel is lecsaphatnak.

A legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés érvényes a hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területén, ahol a napi középhőmérséklet tartósan 27 Celsius-fok felett alakulhat. Eggyel alacsonyabb, narancs fokozat van érvényben Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém területén, mert a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Heves esőzés vet véget a több mint egy hete tomboló hőségnek
Heves esőzés vet véget a több mint egy hete tomboló hőségnek

Vihar: jégesőt is kaphatunk a nyakunkba

Narancs fokozatú figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok és felhőszakadás miatt is. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala területén közepes bekövetkezési esély mellett kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében), illetve intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Még több vihar az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top