Aktuális

Már a hajnali melegrekord is megdőlt

Azt követően, hogy csütörtökön Budapesten soha nem mért magas hőmérsékleteket mutattak a hőmérők, pénteken a hajnali melegrekord is megdőlt.

Augusztus 13-án az eddigi legforróbb napot még 1946-ban regisztrálták Budapest belterületén, akkor 37,4 Celsius fokot mértek. Csütörtökön Újpesten ez a hőségrekord dőlt meg, 37,8 fokig kúszott fel a hőmérők higanyszála.

Már a hajnalni melegrekord is megdőlt

A péntekre virradó éjszakán ezúttal Budapest Lágymányoson hűlt le a legkevésbé a levegő, 26,1 Celsius fokos minimum-hőmérsékletet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat, ez új fővárosi és országos melegrekord is egyben. Az eddigi 25,0 fokos rekordot Farkasgyepűn mérték még 1952-ben, és pontosan ugyanennyit mutatott a Pécsi Egyetemen kihelyezett mérőműszer ma hajnalban.

Szombaton és vasárnap is marad a meleg, a jövő hét elejére várható a záporokkal, zivatarokkal érkező néhány fokos enyhülés – tájékoztatott az OMSZ.

További cikkek hőség témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top