Aktuális

Nem rajzolhatnak az aszfaltra a menekült gyerekek

Szabálysértést követnek el, ezért akár meg is büntethetik a menekült gyerekek szüleit, ha a kicsik az aszfaltra rajzolnak. A gyerekek az átélt háborús borzalmakat rajzolják ki magukból...

Nem rajzolhatnak a pályaudvarok aszfaltjára a menekült gyerekek, mert az szabálysértésnek minősül, és akár meg is büntethetik érte a szüleiket. Ennek ellenére háborús élményekről tanúskodó aszfaltrajzok borítják több vidéki és fővárosi pályaudvar aszfaltját is. A menekülteket segítő önkéntesek szerint a gyerekeknek szükségük van arra, hogy kirajzolják magukból az átélt borzalmakat.

Nem rajzolhatnak az aszfaltra a menekült gyerekek

A debreceni vonatállomáson várakozott családjával az a 12 éves szír fiú, aki azt rajzolta le, amikor egy repülő bombákat szór a házukra. A romos épület mellé magát is odarajzolta a fiú, aki arab–történelem szakos egyetemi tanár édesanyjával és édesapjával menekült el Szíriából. Nemcsak ez az egyetlen feltűnő rajz került az aszfaltra, számos hasonló témájút készítettek a kicsik Budapesten is, akik a jobb élet reményét és lehetőségét is lerajzolták.

A rajzokért ugyanakkor megbüntethetnék a gyerekek szüleit, tilos ugyanis közterületen az aszfaltra rajzolni. A Budapesti Rendészeti Igazgatóság kérte a menekülteket segítő Migration Aid nevű szervezetet, hívják fel a gyerekek figyelmét, nem rajzolhatnak az aszfaltra, mert az “köztisztasági szabálysértésnek minősül” – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

További menekült, gyermekrajz témájú cikk az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top