Aktuális

Elhunyt Puskás Ferenc özvegye

Életének 84. évében, szerdára virradó éjszaka elhunyt a legendás futballista, Puskás Ferenc özvegye.

Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, és 16 évesen, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, a jegyesek 1950-ben házasodtak össze. Gyermekük, Anikó, 1952-ben született és 2011-ben a spanyolországi Valenciában hunyt el.

Puskás Ferenc özvegye Sir Alex Ferguson társaságában (fotó: puskas.com)
Puskás Ferenc özvegye Sir Alex Ferguson társaságában – fotó: puskas.com

Puskás Ferencné 1956. december 1-jén “többszöri sikertelen próbálkozás után jutott ki négyéves kislányával együtt, éjszaka gyalog menekülve a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországról Ausztriába, hogy azután Olaszországban csatlakozzon férjéhez, a november 1. óta Nyugat-Európában túrázó Budapesti Honvéd csapatkapitányához”. Az asszony öt kontinensre követte férjét, aki a spanyolországi letelepedés és a Real Madridnál beteljesedett játékos-pályafutása után edzőként számos helyen dolgozott a világban.

A házaspár 1991-ben költözött vissza Magyarországra, majd a legendás labdarúgó 2006-os halála után özvegye személyesen nyújtott segítséget a Puskás című életrajzi könyv és a Puskás Hungary dokumentumfilm elkészítéséhez, a felcsúti Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához, valamint a Puskás Intézet létrejöttéhez is.

A gyászhírről Puskás Ferenc hivatalos emlékoldala számolt be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top