Aktuális

Bol-Dog és barátai – az 5 legparább kabalaállat a világ körül

Aki tegnap látta, bizonyára rosszakat álmodott a 2017-es Budapesten rendezett vizes vb kabalaállatáról. Aki nem, az alább megtekintheti, a mai rémálmokról pedig a négy legijesztőbb "kollégájával" szeretnénk gondoskodni.

Ez a kabalaállat-dolog nekünk valahogy nem megy. Ilyenkor mindig elkezdi szúrni az oldalamat a kérdés: akik elfogadták a dizájnt, azoknak nem tűnik fel, hogy milyen rémisztően béna dologra bólintanak rá? A szerencsétlen jószág a tervezők szándéka szerint pulinak készülhetett, ami eleve egy rendkívül eredeti ötlet, hiszen a 2006-os budapesti, illetve a 2012-es debreceni úszó-Eb, valamint a szintén 2012-ben rendezett horvát-magyar foci-EB pályázatának kabalája is Mark Zuckerberg kedvenc magyar állata volt.

A tegnap bemutatott szörnyetegnek ráadásul a gesztipéter-díjas Bol-Dog nevet sikerült adni. Ezért már önmagában járna egy csicskalángos súlyos írásbeli megrovás, de szerencsére a név által okozott traumát gyorsan felülírja, ha valaki belenéz a jószág élettelen szemébe.

A 2017-es budapesti vizes vb kabalája, Bol-Dog (Fotó: finaworlds2017.com)
A 2017-es budapesti vizes vb kabalája, Bol-Dog (Fotó: finaworlds2017.com)

 Az internet persze azonnal ráugrott a jobb sorsra érdemes kabalára, és elkészültek a módosított képek és gifek, amelyek hol a Donnie Darko paráztató nyula helyére illesztik a pulit, hol pedig  “magyar horrorfilm befektetőket keres” jeligére vérfagyasztó plakáttá alakítják.  

Bevallom, ebbe az összeállításba a nemrég lecserélt Fradi-sast is be akartam rakni, mint az 5 legijesztőbb kabalaállat egyikét, azonban a lenti képeket elnézve a sas, még ha kínosan bénán sikerült is, egészen ártatlan lény a lenti borzalmakhoz képest. Lássuk, szépen sorban.

Az 5 legijesztőbb kabala

Kezdjük a Cincinnati Reds kabalájával, Mr. Redlegsszel. A rémisztő hatásról ugyan a fotós is tehet, a bevilágítás miatt ugyanis szinte halljuk a horrorfilmbe illő hangeffekteket, ahogy az üveges tekintetű labdafejű izé közelít a kamera felé. Legrémisztőbb álmainkban olyan világot képzelünk el, ahol mindenki hasonló maszkkal a fején járkál.

Mr. Redlegs jön és asszimilál... (Fotó: Getty)
Mr. Redlegs jön és asszimilál… (Fotó: Getty)

A Stanford egyetem élő fája sem jobb, annyival szerencsésebb talán a helyzet, hogy ebben az esetben nem hivatalos kabaláról van szó. Itt azért felmerül a kérdés, hogy vajon mi járhat a stanfordi drukkerek fejében, amikor ennek a rémségnek bizalmat szavaztak, de ez legyen az ő bajuk, mi pedig örüljünk, hogy egy óceán választ el minket ettől a borzadálytól.

A Stanfordi élő fa sem a Disney-mesékből szökött... (Fotó: Getty)
A Stanfordi élő fa sem a Disney-mesékből szökött… (Fotó: Getty)

Szintén egyetemi csapat, a Purdue Boilermakers kabalája Purdue Pete, akinek megkövült arckifejezését az általa lóbált bazi nagy kalapács teszi igazán vészjóslóvá. Pszichopata sorozatgyilkosnak néz ki a derék mesterember, nem igazán akarjuk tudni, hogy miként bánik az ellenfél csapatának rajongóival.

Purdue Pete ipari kalapáccsal támad (Fotó: Getty)
Purdue Pete ipari kalapáccsal támad (Fotó: Getty)

Második helyre javasoljuk Bol-Dogot, mert bár szegénynek a szeme helyén lévő kráterek elég ijesztőek, a kabala inkább fájóan béna és kínos, mintsem ijesztő. Na jó, azért ezt a gifet ne nagyon nézegesse senki lefekvés előtt!

Az 5 legparább kabalaállat a világ körül

Az amerikai profi kosárlabdabajnokság, az NBA kabalái jellemzően cuki, szőrös állatok, vagy szuperhősnek öltözött kaszkadőrök, akik látványos mutatványokkal szórakoztatják a közönséget az időkérések alatt. New Orleansban egy picit máshogy képzelték el a dolgokat, a Pelicans csapatának King Cake Baby névre hallgató kabalája ugyanis egy megelevenedett rémálom, egy két lábon járó LSD-trip rosszabbik oldala, illetve Chucky elveszett gonosz ikertestvére (ami Chucky esetében azért nagy szó!). Ismét az a kérdés: vajon ki és miért gondolta, hogy ez jó lesz? Egy biztos, nem lennénk a Pelicansnek drukkoló gyerekek helyében!

King Cake Baby a New Orleans Pelicans kabalája - szép álmokat kívánunk! (Fotó: Getty)
King Cake Baby a New Orleans Pelicans kabalája – szép álmokat kívánunk! (Fotó: Getty)

További cikkek a vizes világbajnokságról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top