Aktuális

Emberfeletti, amit Hosszú Katinka művelt – videó

Bevonult a történelembe Hosszú Katinka a kazanyi vizes világbajnokságon. Az utolsó versenynapon 400 vegyesen esélye sem volt vele szemben az ellenfeleknek. Ha valaki lemaradt volna, mutatjuk a parádés teljesítményt. Videó.

Hosszú Katinka immár végképp a magyar úszósport egyik legnagyobb ikonja. Vasárnap Darnyi Tamást is sikerült felülmúlnia azzal, hogy ötszörös világbajnok lett, s ezzel ő Magyarország legeredményesebb világbajnoki úszója

Katinka elmondta, a vb előtt beszélt Darnyival, aki azt mondta, szerinte a 200 vegyes biztosan meglesz az úszónőnek, de a 400-ban nem olyan biztos. Nos, Katinka rácáfolt, és végül behúzta a 400-at is.

Nagyon sokat jelent, hogy Barcelona után sikerült megint dupláznom a vegyes versenyszámokban. Ez hihetetlen érzés. És üzenem Darnyi Tamásnak: sikerült, nekem most már ötöm van!

Mindezt ráadásul úgy sikerült elérnie, hogy az utolsó 50 méteren begörcsölt a lába. Mint mondta, konkrét élet-halál harcot vívott és mindent kiadott magából 400 vegyesen. (És mellesleg éppen menstruál is.)

“Nemcsak a lábamat, a belemet is húztam, amikor kiszálltam a medencéből” – fogalmazott az úszónő a Magyar Úszó Szövetség riporterének.

Hosszú Katinka mindent összevetve élete legjobb világbajnokságának tartja a kazanyit, ahol végül két arany- és egy bronzérmet szerzett. De a 400-as világcsúcs azért továbbra is erős motivációt jelent számára, azt mondja, nagyon szeretne most már 4:30 alattit úszni.

A vizes világbajnokságon végül összesen 10 magyar érem született. Négy bronz-, 3 ezüst- és 3 aranymedállal az éremtáblázat nyolcadik helyén végzett Magyarország.

 

Emberfeletti, amit Hosszú Katinka művelt - videó

Hosszú Katinka egyelőre még nem tér haza, mert már utazik is tovább Moszkvába, a világkupára. Mi pedig szurkolunk neki töretlenül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top