Aktuális

Ezért záratták el a játszóteret a menekült gyermekek elől

Építési terület: Józsefváros polgármestere ezzel az indokkal záratta le a a fővárosi II. János Pál pápa tér játszóterét – ezzel együtt a menekültek számára kihelyezett mobilvécéket is.

Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté rendőröket és polgárőröket kért a II. János Pál pápa térre, és a játszóteret – “Építési terület” tábla kihelyeztetésével – lezáratta, ahol a menekültek számára kihelyezett mobilvécék is állnak. 

Ezért záratták el a játszóteret a menekült gyermekek elől
Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Egy közterület-felügyelő szerint erre azért volt szükség, mert a menekültek “állandóan teleszarják és telehugyozzák” a játszóteret. Kocsis Máté döntését a Facebookon is kommentálta, ahol ezt írta:

Kocsis Máté lezáratott egy játszóteret a menekültek elől

Tény, a parkban rengeteg a menekült, az viszont érthetetlen, hogy egy játszótér – azzal együtt pedig a mobilvécék – lezárására miért van szükség, aminek mellesleg nem volt túl sok értelme, ugyanis a focipálya kerítésén egy akkora lyuk tátong, amin keresztül gond nélkül bejutnak a gyerekek. A nol.hu beszámolója szerint kedden az esti órákban 20-25 magyar, roma, menekült játszott a pályán.

Megnézem
Összes kép (1)

További jó hír, hogy Kocsis Máté játszótérbezárása az önkéntesek munkáját egy pillanatra sem akasztotta meg, a Facebookon és a Migration Aid-en keresztül továbbra is szervezetten zajlik az ivóvíz, az élelmiszerek, tisztálkodószerek, a plédek, takarók és játékok szervezett gyűjtése, az egyik utolsó bejegyzésben például az látható, hogy egy táborozó csapat középiskolás visz a Keleti pályaudvarhoz játékokat és banánt, de jó látni azokat a fotókat is, amin a lelkes önkéntesek arcfestéssel és egyéb játékokkal próbálják felvidítani a kicsiket. 

A Migration Aid Facebook oldalán tették közzé, hogy: “A mai napon a fővárosi szervek, a karitatív szervezetek, a rendészeti szervek, a MÁV és a menedékügyi rendszer fővárosi vonatkozásban érintett szervezetek együttműködésével egyeztetés történt a budapesti helyzet megoldási javaslatait illetően.
Örömünkre szolgál bejelenteni a hírt, miszerint elsőként a Keleti pályaudvarnál létesül a menedékkérők számára önkéntes alapon igénybe vehető Budapest Tranzit Állomás, ahol az alapvető szükségletek biztosítása mellett a Fővárosi szervek szervezetten, egymással szorosan együttműködve fogják a továbbiakban segíteni a Migration Aid önkénteseinek munkáját.
Az egyeztetésen szó esett arról is, hogy az önkéntes munka keretén belül, többek között egyházi segítséggel az ügyintézéshez szükséges szótárat állítunk össze az intézkedő hatóságok dolgozói számára.
A mai eredmények kapcsán szeretnénk megköszönni adományozóink, önkénteseink és segítőink áldozatos munkáját, támogató segítségét.”
 

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top