Aktuális

Fagyálló került az ivóvízhálózatba, 20 ember lett rosszul

Fagyálló juthatott egy budaörsi ipartelep ivóvízhálózatába. A klímaberendezést szerelő munkások közül húszan kerültek kórházba.

Húsz embert vittek kórházba egy budaörsi ipartelepről, mert feltételezhetően “egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot” ittak. A munkásoknál mérgezést nem állapítottak meg, azóta kiengedték őket a kórházból.

A telephelyen a klímaberendezés karbantartását végezték hétfőn, és a rendszerbe nyomott fagyállóval kevert folyadék átszivároghatott az ivóvízhálózatba, amelyből ittak a dolgozók, a rosszulléteket ez okozhatta.

Fagyálló került az ivóvízhálózatba, 20 ember lett rosszul

A Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya kedden tartott helyszíni vizsgálatot az ipartelepen. A szakemberek megállapították, a klíma-karbantartási munkálatok közben az ivóvízhálózat összekapcsolódott egy víz és fagyálló folyadék keverékét tartalmazó tartállyal, és eddig ismeretlen okból a tartályban lévő keverék visszajutott a telephely vízhálózatába.

Amíg ki nem tisztítják a hálózatot, tilos vezetékes vizet inni a budaörsi ipartelepen.

További klímás témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top