Aktuális

11 dolog, amit nem tudtál az ezüstérmes Olasz Annáról

Szerencsétlen másodpercek, hideg víz, egy szerelmes T betű és vízi boksz: 11 dolog az ezüstérmes Olasz Annáról, amit eddig nem tudtál.

Az első medál Annáé

A kazanyi vizes világbajnokság első magyar medálját Anna hozta el, aki a nyíltvízi úszók 25 kilométeres, több mint 5 órán át tartó versenyén ezüstérmet nyert.

Másodpercek választották el az álmától

Anna a 10 km-es távon az utolsó olimpiai kvótát megszerző Risztov Éva mögött a 11. helyen ért célba, mindössze három másodperccel maradt le a riói olimpiáról. Ennek ellenére erős elhatározással ugrott vízbe a 25 km-es távon: “Két napig rosszul éreztem magam  amiatt, hogy nem jött össze az olimpiai kvalifikáció, de rájöttem, hogy már felesleges rágódnom ezen, és nem akartam, hogy ezért maradjak le a világbajnoki éremről” – nyilatkozata a délmagyarnak.

Nem akart élsportoló lenni

“Sosem készültem profi sportolónak, a tanulás volt mindig az első, így az oktatás színvonala is fontos szempont volt a választásnál. Persze ahogy jöttek az eredmények, szép lassan a sport is ugyanarra a szintre került az életemben, mint a tanulás” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak még 2013-ban.

Szoros a kapcsolata az edzőjével

“Nem nagyon ismerek még egy olyan úszót, akinek ennyire szoros kapcsolata lenne az edzőjével, mint nekem. Nagyon hálás vagyok neki mindenért, maximálisan megbízom benne, ahogy ő is bennem” – nyilatkozta még korábban edzőjéről, Gellért Gáborról Anna, aki hasonlóan szeretettel beszél a lányról: “A tíz kilométer után Anna nagyon el volt keseredve, de tudtam, hogy óriási szíve van, ami viszi előre, és nem kételkedtem benne, hogy mindent meg fog tenni, akár az élete árán is felúszik a dobogóra.”

Nem szeret vezetni

Anna nem szereti vezetni a mezőnyt, mindig ahhoz igazodik, aki a tempót diktálja, aztán a hajrában húz fel az élmezőnybe.

Megnézem
Összes kép (1)

Másodszor maradt le az olimpiáról

A londoni olimpiáról mindössze néhány századdal csúszott le, akkor is Risztov Éva futott be a 10. helyre. Anna akkor így nyilatkozott: “Azt az egyet kértem, hogy csak ne tizenegyedik legyek. Másodjára maradok le így az olimpiáról, úgy néz ki, ez nem az én műfajom.”

T, mint szerelem

Anna a tenyerébe egy T betűt és egy szívecskét rajzolt, ezzel üzent szerelmének, Tadas Duskinas litván úszónak, aki a váltóversenyek mellett 50 és 100 méter pillangón indul a vb-n. Sajnos előbbi számában a 20. helyen végzett a selejtezőben, így nem tudott a döntőbe kerülni. Anna és Tadas együtt tanulnak az arizoniai egyetemen.

10 dolog, amit nem tudtál az ezüstérmes Olasz Annáról

Hideg vízben szeret úszni

Anna nem szeret meleg vízben úszni, csak a hidegben. Ideálisnak a 20 fok körüli hőmérsékletet tartja.

Durva sportot választott magának

A nyíltvízi úszás vad műfaj, a vízben keményen megy a verekedés, a pofozkodás és a könyökölés, ráadásul ő alacsony termetű, jobban tudják ütni-vágni. Anna azonban hozzá van ehhez szokva, sőt meglepődik, ha a durvaság elmarad. Így érzett 2013-ban Barcelonában, ahol nem kapott ütést.

Nem fél a békáktól

Annát úszás közben nem zavarják a külső tényezők – sem a halak, sem a békák, se semmi!

Mindig fülig ér a szája

Na jó, úszás közben nem, de versenyen kívül mi nem találtunk róla olyan fotót, amin ne mosolyogna.

Olvasd el ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top