Aktuális

Vigyázz, ezért kaphatsz bírságot az autópályán!

Figyelmeztető táblák kerültek ki az autópályára és bírságokra is számítani lehet. A magyar autósok nagy része nem tart be egy fontos közlekedési szabályt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. táblákat helyezett ki az autópályára, egyelőre az M7-es Budapest és Székesfehérvár közötti szakaszára, hogy felhívja a figyelmet a jobbra tartási kötelezettségre.

Vigyázz, ezért kaphatsz bírságot az autópályán!

A KRESZ szerint: Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest), a külső – jobb szélső – forgalmi sávban kell közlekedni, ezt azonban sokan figyelmen kívül hagyják, ami lassítja a haladást és balesetveszélyes is.

A jobbra tartás elmulasztását eddig nem nagyon büntették, de ezentúl bírságra számíthat, aki nem tartja be a szabályt. A helyszínen 15 ezer forintos bírságot kell fizetni, ami kiküldve már 30 ezer forint ezen kívül pedig egy büntetőpont is jár a szabálysértésért – írja a Penzcentrum.hu.

Vigyázz, ezért kaphatsz bírságot az autópályán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top