Aktuális

4 videó a szombati viharról

Jégeső volt Budapest számos kerületében, a Velencei-tónál 24 embert kellett a partra vinni, számos település maradt áram nélkül a vihar után... Így pusztított a vihar szombaton.

A szombati vihar a Fertőhomok, Hegykő és a 85-ös út által határolt területen fákat csavart ki, villanyvezetékeket tépett le. Fertőhomokon 42 házban okozott kárt: kémények dőltek le, háztetők cserepeit bontotta meg a szél, egy helyen pedig a tűzfal dőlt meg, de kiköltöztetésre nem volt szükség. Egy ideig áramkimaradás volt öt településen: Fertőszentmiklóson, Fertőhomokon, Nagycenken, Pinnyén és Hegykőn, 3200 fogyasztót érintett.

Jégeső a 85-ös főúton

Annak ellenére, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) hajói még a vihar előtt próbálták a partra terelni a Balatonból az embereket, sokan figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, így a szombati vihar kezdetével rengeteg segélykérő hívás érkezett.

Volt olyan vitorlás, ahonnan négy kisgyereket kellett a partra szállítani, annyira rosszul voltak, de más hajókról is jöttek hasonló riasztások. Még késő este is több elsüllyedt hajó mentésén dolgoztak a szakemberek. Több szörfös és kite-os is a vízimentők segítségére szorult, a viharos szélben már nem tudták irányítani eszközeiket. A parttól távoli nyílt vízről úszókat is kellett menteni.
A vihar előtt a balatonfüredi kempingnél egy vízibicikliről vízbe esett és elmerült ember keresését fel kellett függeszteni, ugyanis nem sokkal a vihar előtt egy újabb eltűnt emberről kapott jelzést a VMSZ Zánkai Központja.

Vihar előszobája a Balatonnál

A vihar által okozott fakidőlésektől Gödöllő és Aszód között a felső vezetéket tartó oszlop is megrongálódott, egy vágány villamosvontatással, de a másik csak dízelvontatással használható. Emiatt 10-20 perces késések még előfordulhatnak, várhatóan délelőtt áll helyre teljesen a közlekedési rend.

Jégeső Óbudán

Az országra lecsapó szombati viharban a vízi rendőrök az agárdi kikötőben egy sodródó sétahajóra figyeltek fel, amelynek elromlott az irányváltója, és nem tudott kikötni. A kétfős személyzet mellett nyolc utast, köztük két gyermeket segítettek partra – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A tó Pap-kert nevű területén a viharos szélben két férfi egy felfújható kajakkal igyekezett a part irányába, azonban azt saját erejükből nem tudták biztonságosan megközelíteni. A strandolókon a rendőrök segítettek.

18 év felettieknek szánt villámlás Sopronból

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top