Aktuális

Emberi jogokat kaptak a kutyák és a macskák egy spanyol kisvárosban

Egy spanyol kisváros, Trigueros del Valle tanácsa egyhangúlag megszavazta, hogy a településen élő kutyákat és macskákat "nem emberi lakosokká" nyilvánítsák, és ezzel hasonló jogokat kapjanak, mint az emberek.

“A kutyák és macskák már több mint ezer éve velünk élnek, és polgármesterként nem csak az emberi lakosokat kell képviselnem, hanem mindenki mást is, aki itt él” – jelentette ki a 330 fős lélekszámú városka polgármestere, Pedro Pérez Espinosa.

Trigueros del Valle
Trigueros del Valléban jó most kutyának vagy macskának lenni

Az új szabályozás többek között tilt minden olyan cselekményt, mely a nem emberi lakosok sérülését vagy halálát okozza. Azokra az esetekre ugyanakkor nem tér ki, amikor egy beteg vagy sérült állatot azért altatnak el, mert menthetetlen, és meg akarják kímélni a további szenvedésektől.

Az állatvédő szervezetek örömmel fogadták a városka döntését, mivel úgy vélik, hogy ezáltal az emberek és az állatok sokkal közelebb kerültek egymáshoz.

Forrás: Independent.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top