Aktuális

Jön a vihar – Délután leszakad az ég!

Délután háromkor érkezik az eső és a vihar. Mellette marad a kánikula.
Csütörtökön a déli óráktól kezdődően eleinte a Dunántúlon, majd a középső területeken, később keletebbre is megjelenhetnek záporok, felhőszakadással kísért zivatarok – írja az Időkép. Örülhetünk az esőnek, de nyugalom, mert a forróság maradni fog. Csütörtökön napközben 33–39 fok közötti csúcshőmérséklettel számolhatunk.
 
Jön a  vihar - Délután leszakad az ég!
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora délután a fővárosra, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Tolna és Baranya megyére adott ki elsőfokú riasztásokat a várható felhőszakadás, illetve heves zivatar miatt. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyet károkozó szél, jégeső, valamint hirtelen lezúduló, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.
 
Jön a  vihar - Délután leszakad az ég!
 
Az Időkép villámtérképen jól látható, hogy az elmúlt órákban több helyen is kialakult villámlással járó zivatar. Jelenleg is esik Ózd, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Polgár, Hatvan, Lőrinci, Jászfényszaru, Salgótarján településeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top