Aktuális

Drónnal osztanak ételt a hajléktalanoknak

A bolygó nálunk felvilágosultabb részén – San Franciscóban – egy fiatal filmes csapat igazán emberbarát módját választotta az új eszközük kipróbálásának: hamburgereket szállítottak a város hajléktalanjainak légi úton.

A Dronelyfe nevű filmes csapat egy Whopper Droppernek nevezett drón segítségével szállította az ismert gyorsétteremlánc szendvicseit a városban élő hajléktalanoknak, miközben a kisméretű kvadrokopterben rejlő filmes lehetőségeket próbálgatták. 

“Ez nem reklámakció, eredetileg egy másik gyorsétterem burgereit akartuk használni, de a Whopper Dropper név annyira jól hangzott, hogy végül ennél maradtunk” – mondta Kristopher Kneen, a Dronelyfe egyik tagja, aki az alábbi videót is elkészítette.

 A drón egy házi fejlesztésű szerkezet, egy speciális vevőegységgel és egy markoló-fogófejjel egészítették ki. A négyrotoros repülő eszköz körülbelül egy mérföldes távolságra képes eljutni a kezelője mellől.

Kneen elárulta, hogy a Whopper Droppert úgynevezett megvalósíthatósági példaként (proof of concept) hozták létre és úgy gondolták, ha már kipróbálják, miért ne segítenék a hajléktalanokat. Mint a videóból is látható, az amerikai nagyváros közterületein élők barátságosan fogadták a repülő ebédet, és hálásak voltak az égből pottyant finomságért.

További cikkek a hajléktalanságról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top