Aktuális

Szegedi patikusnő a Richter londoni leányvállalata élén

A Richter Gedeon londoni leányvállalatának vezetésére kérték fel júliustól Zolnay Krisztinát, a szegedi Kígyó Patika tulajdonosát, aki két gyermekével máris az angol fővárosba költözött.

Júliustól vezeti Zolnai Krisztina, a szegedi Kígyó Patika tulajdonosa a Richter Gedeon UK-t. Az újdonsült vezérigazgató két kisebb gyermekével máris az angol fővárosba költözött. “Ez egy olyan lehetőség, amit csak egyszer kínál az élet” – mondta a Délmagyarnak Zolnay Krisztina, aki egy éve tagja a magyar gyógyszergyár igazgatótanácsának, mostantól pedig a legfontosabb külföldi részleget is vezetheti.

Szegedi patikusnő irányítja a Richter londoni leányvállalatát

A karrier időnként apróságokon múlik

2007-ben egy alig félórás találkozás teljesen megváltoztatta a patikusnő életét, ugyanis a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik látogatott el a patikába mint a cég referencia-gyógyszertárába. A cég első számú embere csupán néhány perces udvarias beszélgetést tervezett, végül fél órát maradt a patikában. A szakmai találkozót a gyógyszergyár számára készített szakmai anyagok követték, végül tavaly egyetlen nőként – és egyetlen gyógyszerészként – beválasztották Zolnai Krisztinát a Richter igazgatóságába.

A Richter angliai leányvállalata különlegesen fontos részlege a cégnek, irányítására július 1-jétől kezdődően kérték fel a szegedi patikust. Igazgatósági tagként továbbra is jelentős szerepet kap a cég legújabb törekvéseiben is: a nők egészségét helyezi a középpontba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top