Aktuális

Ezeken a nyilvános helyeken hűsölhetsz a hőségben

Harmadfokú hőségriasztást adott ki az ÁNTSZ. Ha nem viseled jól a meleget, hűsölnél néhány percig, nyitva tartási idejükben országszerte várnak a többek között a polgármesteri hivatalok, a szupermarketek, a könyvtárak és a posták.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az Északi-középhegység térségét leszámítva a napi átlaghőmérséklet az egész országban meghaladja a 25 Celsius-fokot. A legmelegebb órákban a hőmérők higanyszála elérheti a 33-35 fokot, sőt szerdára megközelítheti a 40 Celsius-fokot is. A jelenlegi előrejelzések szerint enyhülésre szerda estétől számíthatunk.

Ezeken a nyilvános helyeken hűsölhetsz a hőségben

Az ÁNTSZ szakemberei javasolják, hogy 11 és 15 óra lehetőség szerint mindenki igyekezzen árnyékos helyen tartózkodni. A nagy melegben az ország több mint 1600 légkondicionálóval felszerelt nyilvános helyiségében hűsölhetsz a nyitva tartási idő alatt. Hűtött helyiségekkel várnak a polgármesteri hivatalokban, a legtöbb orvosi rendelőben és a patikákban, az egészségügyi és szociális intézményben, a Katasztrófavédelem kirendeltségein, vendéglőkben és kultúrházakban, a bevásárlóközpontokban, a szupermarketekben, a takarékszövetkezetekben és postahivatalokban, az ABC áruházakban, az adóhivatalok ügyfélszolgálatain, a könyvtárakban, némely vidéki bankfiókban, a közösségi és faluházakban, sportcsarnokokban, a múzeumokban, a templomokban és a plébániákon.

További hőség cikkek az NLCafén

Forrás: Katasztrófavédelem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top