Aktuális

Van remény: egyre több önkéntes segíti itthon a menekülteket

Ételt és italt osztottak, játszottak a gyerekekkel, és pár jó szóval igyekeztek megtámogatni szerda este önkéntesek azokat a menedékkérőket, akik nem érték el az utolsó Budapestre tartó vonatot, s mivel a pályaudvar épületét éjszakára bezárják, kénytelenek voltak az éjjelt az utcán tölteni.

Egyre több, menekülteket segítő civil kezdeményezés formálódik a Facebookon. Vidéken és Budapesten is működnek önkéntes csoportok, melyek a többi között ételt, ruhát, gyerekjátékokat és gyógyszert gyűjtenek, és juttatnak el a várakozó menekülteknek. Szerdán a szegedi pályaudvar mellett segítettek, erről az MTI több fotót is készített.

Megnézem
Összes kép (1)

A menekültek jogaival is foglalkozó Magyar Helsinki Bizottság jogásza azt javasolja az önkénteseknek, hogy csatlakozzanak tapasztalt szervezetekhez, amelyeknek van tapasztalatuk az odafordulásban, a segítő munkában. A bizottság ezért létrehozott egy weboldalt, ahol minden információt megtalál az, aki segíteni szeretne, azt is, hogy kik gyűjtenek adományokat, mire van szükségük a menedékkérőknek, és hogyan lehet eljuttatni hozzájuk a csomagokat.

A menekülteknek vízre, tartós élelmiszerre és tisztasági csomagokra van a legnagyobb szükségük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top