Aktuális

Telenor-előfizető vagy? Nyugodj meg!

Futótűzként söpört végig az interneten a hír, hogy a Telenor (és a Telekom) előfizetőire áremelés vár, kivéve, ha jelzik, hogy ezt nem akarják. Az ügyfélszolgálatok összeomlottak a túlterheltségtől, egyre több a kétségbeesett előfizető, aki nem tudja, mihez kezdjen. Kattintás után olvashatjátok, miért nem kell idegeskedni.

Őrület szélén táncoló felhasználók, kígyózó sorok az üzleteknél és kíméletlen sípolás a 1220-as ügyfélszolgálati szám hívásakor. Jobb esetben “a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető” gépies ismételgetése a telefon túloldalán. Cikkünk írását megelőző percekben ugyan kicsöngött a hívás, de “korlátozott ügyfélszolgálati szolgáltatásra” figyelmeztető üzenettel kezdődött volna a beszélgetés, így inkább letettük a telefont. 

Telenor előfizető vagy? Nyugodj meg!

A felbolydulást kevésbé az áremelés ténye, mint inkább az okozta, hogy az első közlések szerint június 30-ával jár le a lehetőség, hogy az előfizetők jelezzék: mégsem szeretnék az áremelést. Az idő egyre fogy, az emberek pedig egyre idegesebbek, ezért kapcsolatba léptünk a kék logós szolgáltatóval, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk. 

“Szeretnénk elnézést kérni az előfizetőinktől a tapasztalt kényelmetlenség miatt – áll a Telenor sajtóosztályának válaszában. – Szeretnénk megnyugtatni mindenkit, a lemondási határidőt meghosszabbítottuk, ezért az sem jár rosszul, akinek nem sikerül ma éjfélig jeleznie, hogy nem kéri az áremelést. A további részletekről a mai nap során később tájékoztatunk.”

Tehát mindenki nyugodjon meg, és (legalábbis a mai napra) nyugodtan felejtse el az ügyfélszolgálati parát!

A Telenor illetékese kedden késő délután az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

“A Telenort váratlanul érte a hatalmas érdeklődés a július elsejei tarifaváltozással kapcsolatosan, a szokásos napi forgalom többszöröse jelentkezett ügyfélkapcsolati csatornáinkon, ezért az ügyfeleknek az elmúlt időszakban a társaság ügyfélszolgálatain hosszabb ideig kellett várakozniuk. A Telenor ezúton is elnézést kér érintett ügyfeleitől.

A várakozási idő rövidítése érdekében a Telenor hétfőn egyszerűsített ügyintézési rendszert vezetett be az üzletekben és a telefonos ügyfélszolgálaton, mellyel jelentősen csökkent a várakozási idő az üzletekben. Az ügyfelek érdekében kedden a társaság a kétoldalú szerződésmódosítással kapcsolatos jelentkezési határidőt is meghosszabbította, így minden érintett ügyfélnek lesz ideje jelezni döntését és nem a május végi ügyfélértesítőben szereplő július elsejei dátummal kell számolniuk.”

További cikkek a mobiltelefonokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top