Aktuális

Hotelre zuhant a repülőgép

Megismétlődött a Germanwings gép katasztrófája: 113 emberrel a fedélzetén egy hotelre zuhant az indonéz légierő Hercules C-130-as teherszállító repülőgépe Medanban, Indonézia harmadik legnagyobb városában.

Legalább 113 halálos áldozatot követelt a szumátrai Medan város egyik lakóövezetére lezuhanó katonai repülőgép balesete. A katasztrófa a tavasszal lezuhant Germanwings gép pusztulásához mérhető: a szerencsétlenséget senki nem élte túl – közölte az indonéz légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy kedden. A C-130 Hercules típusú katonai teherszállító repülőgép fedélzetén  tizenkét tagú legénység és százegy utas tartózkodott.

Hotelre zuhant a repülőgép

A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medani támaszpontjáról indult el, ám röviddel a felszállás után lezuhant. A mentőalakulatok vezetője szerint a repülőgép egy hotelbe és a közeli házakba csapódott. Az indonéziai tévécsatornák a  katonai szállító repülőgép roncsairól, összetört gépjárművekről és egy részben összedőlt épületről sugároztak képanyagot. 
Az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépnél valószínűleg  műszaki hiba lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel. 

Hotelre zuhant a repülőgép
Hotelre zuhant a repülőgép
Hotelre zuhant a repülőgép

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy hasonlóan nagyméretű repülőgép Medanban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing 737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. Abban a repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.

További NLCafé cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top