Aktuális

Szelfizz a lányoddal! – szívmelengető fotók terjednek a neten

Új internetes mozgalom kapott szárnyra a hétvégén Indiában, miután a miniszterelnök, Narendra Modi rádióbeszédében arra ösztönözte az embereket, hogy posztoljanak a Twitteren közös képet lánygyermekükkel.

A mozgalom valójában egy Haryana állambeli faluból indult nemrégiben, ahol kirívóan alacsony a lánygyerekek aránya. Egy ottani elöljáró indította a szelfiversenyt, amire végül több száz nevezés érkezett az ország minden részéről. Igazán nagy lendületet azonban mégis csak most kapott az ügy, miután a miniszterelnök vasárnapi rádióbeszédében a kezdeményezés mellé állt. Arra kérte az embereket, hogy kövessék a példát: SelfieWithDaughter hashtaggel osszanak meg közös képet lányaikkal a Twitteren, és mondják el, mit jelentenek számukra gyermekeik.

Indiában a nemek felboruló aránya egyre sürgetőbb társadalmi probléma. A lánygyerekekre sok szegény településen csapásként tekintenek, mert “csak viszik a pénzt”, hiszen férjhez kell adni őket, elő kell teremteni a hozományukat, ami hatalmas terhet ró a nélkülöző családokra. Az ország egyes részein gyakoriak az illegális, nem alapján végzett abortuszok, a csecsemőgyilkosságok, igen gyakori a nemi erőszak és a nőkkel szembeni előítélet.

Az elnök beszéde óta azonban szülők ezrei osztották meg családi fotóikat, hogy kifejezzék, micsoda öröm és büszkeség tölti el őket lányaik miatt.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás: BBC, Twitter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top