Aktuális

38 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam – fotók!

Nem sokkal azután, hogy egy Párizs környéki ipartelepen lefejezett férfiholttestet találtak, a tunéziai tengerparton fekvő Sousse város két szállodájában az Iszlám Állam két fegyveres terroristája 38, főként brit állampolgárságú nyaraló életét oltotta ki.

Terrorizmus: a jelek arra mutatnak, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet akciójáról lehet szó. A tömeggyilkosság az észak-afrikai ország déli részén, a Tunisztól 140 kilométerre fekvő Sousse (magyarul Szúsza) város Al-Qantawi nevű üdülőhelyén, a Földközi-tenger partján történt, péntek dél körül. Számos nyaralót szó szerint a nyugágyán fekve ért a halál.

27 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam

Páncélautó a szálloda előtt

A lövöldözés a Bellevue Hotelben, illetve a Royal Kenz Hotel magánstrandján történt, körülbelül fél kilométerre a szállodától. A helyszínen lévők a durranások miatt először tűzijátékra gyanakodtak, de a szirénák megszólalásakor már mindenki menekült a partról. Sokan szállodai szobájukban barikádozták el magukat. A két ismert támadó egyikét leterítették, holtteste mellett egy AK-47-es, népszerű nevén Kalasnyikov gépfegyver hever a képen. A másik bűnözőt késő délután sértetlenül elfogták, egyelőre életben van. A jól védett szállodák tengerparti strandja őrizetlen volt, a terroristák innen közelítették meg célpontjaikat.

27 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam

Az egyik támadót egyből leterítették

27 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam

A mészárlás színhelye

27 nyaralót ölt meg az Iszlám Állam

Kihalt a strand péntek délután

Szúsza egy Debrecen város méretű, népszerű idegenforgalmi központ a Hammamet-öböl partján, évente több mint egy millió turista keresi fel. Idén március 19-én már volt egy terrorcselekmény Tunéziában, a tuniszi Bardo Múzeumban tizenhét emberrel végzett két, ugyancsak AK-47-essel gyilkolászó merénylő.

A Daily Mail nyomán

Hasonló hírek az NLC-ről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top