Aktuális

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház leleteit augusztustól online is elérhetik a betegek

Csak egy egészségkártyára és internetes elérhetőségre lesz szükség ahhoz, hogy augusztustól a Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegei leleteikhez egyszerűbben és gyorsabban juthassanak.

Számítógépen és okostelefonon is elérhetik a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben kapott leleteiket az augusztustól használható Bajcsy-egészségkártya segítségével a betegek.

Az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatása szerint az augusztus 3-tól használható Bajcsy-egészségkártya lényege, hogy mindazok, akik a kórházban vagy a rendelőintézetben ellátást kapnak, a kártya segítségével bárhol, bármikor hozzáférhetnek leleteikhez és adataikhoz. A kártya segítségével nemcsak a már meglévő, illetve leendő kórházi dokumentumok válnak folyamatosan elérhetővé, de megkönnyíti a nem beutalóköteles vizsgálatokra való időpontfoglalást, továbbá a betegirányítóba történő bejelentkezést is meggyorsítja.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház leleteit augusztustól online is elérhetik a betegek

A közlés szerint a Magyarországon egyedülálló szolgáltatás a háziorvosok munkáját is segíti, hiszen a kártya segítségével elektronikusan is be tudják utalni a betegeket vizsgálatra, és a honlapon keresztül a leletekhez is hozzájutnak.

A kártya tesztüzeme július 27-én kezdődik.

További kórházi témák az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top