Aktuális

Termékbemutatók: egymilliárdos bírságot szabott ki a NAV

Fiktív számlák, túlzó árazás, valamint a fogyasztók helyzetével való visszaélés. Ezeket találta a termékbemutatók vizsgálata során az adóhatóság.

Összesen egymilliárd forint befizetésére kötelezte az adóhivatal azokat a termékbemutató-szervezéssel foglalkozó cégeket, amelyeknél az utóbbi időkben tartottak adóvizsgálatot – írja a napigazdasag.hu. Mindez az elmúlt két év és 77 ellenőrzés eredménye, amelyeket a trükkös termékbemutatók kapcsán tartottak. A vizsgált termékbemutatók során a revizorok együttesen 450 millió forint meg nem fizetett adóra bukkantak, a hiányosságok és a mulasztások miatt pedig az érintett gazdasági szereplőkre 560 millió forintnyi büntetést szabtak ki.

Mivel az átvilágított, termékbemutatókat szervező vállalkozások rendszerint semmilyen iratot nem adtak át az adóhivatal munkatársainak, a revizorok leginkább a cégek számítógépeiből nyertek értékes információkat. A NAV-osok ezután – szúrópróbaszerűen – több magánszemélyt is felkerestek a kérdéses termékbemutatók vásárlói közül, az ügyfelek segítsége nagyban hozzájárult az adóhatóság eredményes munkájához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top