Aktuális

Gólyatábori erőszakoló: hét és fél évet kapott

Első fokon ítélet született a gólyatábori erőszak ügyében. K. Szilárdnak öt évet mindenképpen börtönben kell majd töltenie.

A bíróság K. Sándor Szilárdot szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet szerint legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. K. Szilárd 2014 nyarán az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy 19 éves lányt.

K. Sándor Szilárd (háttal b) hallgatja Németh Károly bírót az ellene szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőper ítélethirdetésén a Fonyódi Járásbíróságon - MTI Fotó: Varga György
K. Sándor Szilárd (háttal b) hallgatja Németh Károly bírót az ellene szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőper ítélethirdetésén a Fonyódi Járásbíróságon – MTI Fotó: Varga György

K. Szilárd a táborban fotósként dolgozott, a vád szerint fojtogatta, verte, fenyegette és megerőszakolta áldozatát. Az erőszakról fotókat is készített. Németh Károly bíró a sértett jogaira való tekintettel az ítélet indoklását a nyilvánosság kizárásával ismertette, a felek zárt ajtók mögött nyilatkoztak az ítélet tudomásulvételéről.

A 19 éves áldozat korábban a HVG-nek adott interjút: “Nem sok kellett ahhoz, hogy megfojtson. Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni. (…) Végig ez volt bennem. Mert a szemében akkor, ott azt láttam, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor nekem végem. Szerintem képes lenne ölni. Egy ideig gondolkodik az ember olyanokon, hogy megüsse, meg hogyan lehetne elfutni, aztán egy idő után rájöttem, hogy itt erővel semmire nem megyek. Már csak az volt bennem, hogy valahogy onnan el kell jönnöm.”

Korábbi cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top